Anticlockwise watches

Kebaikan Jam Tawaf

KESAN POSITIF JAM TAWAF

Pergerakan Jam Tawaf ini memberikan faedah yang sangat positif kepada jasad tubuh badan si pemakainya. Antara kelebihan Jam Tawaf termasuklah:

I – pergerakan ke kanan atau melakukan pusingan ke kanan mengimbangi sistem otak

II- pergerakan melakukan pusingan ke kanan mengimbangi tulang belakang anda

III- membersihkan darah dari ion positif berlebihan akibat radiasi luar yang terperangkap

IV- meningkatkan fungsi sistem imun, antibodi dan hormon tubuh badan

V- merangsang daya tumpuan

VI- mengekalkan potensi diri yang optima

VII- mengimbangi kedua-dua hemisfera otak kiri dan otak kanan

VIII- mengawal tekanan perasaan

X- meningkatkan daya keyakinan dan semangat

XI- mengawal, mengimbangi, mencegah dan merawat kanser

slide15.jpg

KESAN SPIRITUAL & KEROHANIAN

Dalam pada itu, ia juga memberikan kesan spiritual dan kerohanian kepada si pemakainya. Ia menjadi pengimbang semulajadi setiap detik kiri dan kanan. Ia juga dipercayai memenuhi falsafah hukum 7 Kuasa Tenaga iaitu:

1) Kebenaran mengatasi kesilapan

2) Kelajuan mengatasi kelewatan

3) Kemudahan mengatasi kejutan

4) Kestabilan mengatasi kucar-kacir

5) Kekuatan mengatasi kelemahan

6) Keuntungan mengatasi kerugian

7) Kejayaan mengatasi kegagalan

Disarankan bagi lelaki untuk memakainya di pergelangan tangan kanan dan bagi wanita pula digalakkan memakainya di pergelangan tangan kiri.

Kelebihan-kelebihan dan Khasiat Jam Tawaf (Counterclockwise) secara ringkas:

1. Sebagai pengimbang semulajadi setiap detik/saat.
2. Menjadikan fikiran lebih tenang dengan penghantaran mesej
tenaga secara tetap dan sekata.
3. Membantu mengawal rentak jantung
4. Mengharmonikan sistem kesemua kelenjar.
5. Memenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga.

RASIONAL DI SEBALIK PERGERAKAN TAWAF

1. Medan Magnet:

Medan magnet ini menghasilkan medan elektromagnetik. Elektromagnet akan menggerakkan janakuasa sawat seperti keretapi laju. Kita sedia tahu keretapi laju bergerak menggunakan kuasa medan magnet. Sedangkan medan magnet menggunakan hukum ke kanan, iaitu tawaf dan ciptaan Allah ini menggunakan konsep kitaran tawaf yang menjanakan elektrik.

jam-tawaf.jpg

2. DNA Makhluk Berjasad:

Imej getaran DNA yang ditunjukkan di dalam mikroskop mempunyai warna. Setiap warna jelas menunjukkan getaran yang terhasil. Perkara ini berlaku adalah konsep tenaga yang sentiasa mengikut hukum ke kanan, iaitu tawaf. Cuba kita perhatikan baik-baik, animasi DNA menunjukkan DNA membuat belitan ke arah kanan.

Pusingan DNA adalah jelas merupakan 1 fenomena kitaran tawaf dan semua makhluk di alam semesta ini ada trademark penciptanya. Oleh sebab itu, semua ciptaan Allah ada DNA masing-masing dan salah satunya Allah sentiasa menggunakan konsep kitaran tawaf.

slide-8.jpg

3. Aliran Darah Manusia

Menurut kajian, aliran darah dalam urat saraf manusia ada 1 pergerakan istimewa. Yang istimewanya semenjak dari kandungan ibu lagi, kitaran darah anda ialah ikut sistem tawaf. Setiap aliran darah manusia yang melalui jantung adalah pergerakan ke arah kanan.

Oleh sebab itu bila perjalanan darah diganggu, maka badan manusia akan rosak. Molekul-molekul dan zarah dalam apa jasad pun, sentiasa bergetar ke arah kanan. Segala perbuatan dan aktiviti ke arah kanan dinamakan tawaf. Pesakit jantung yang memakai alat bantu pengepam dilarang untuk memakai Jam Tawaf ini kerana Jam Tawaf sentiasa kembalikan sistem kelilingnya kepada sifat fitrah.

Pesakit jantung yang memakai alat dan mesin nadi akan mempunyai kesan bila pakai Jam Tawaf. Ini kerana Jam Tawaf akan membatalkan hukum mesin ini sehingga mesin ini rosak. Apabila mesin rosak, ia tidak membantu pesakit jantung yang dibantu oleh mesin nadi tadi. Ini disebabkan jam tawaf sentiasa akan mengembalikan fitrah, sedangkan mesin jantung bertindak berlawanan. Oleh yang demikian, pesakit jantung dilarang memakainya.

4. Planet Bumi:

Tahukah anda, bahawa Tuhan sengaja mencipta planet bumi berputar ke arah kanan? Jika anda masih ingat, semua planet dalam sistem suria dan Galaksi Bima Sakti mengelilingi matahari dalam keadaan berputar ke arah kanan. Semua planet yang berjiran dengan bumi sentiasa tawaf kepada matahari.

Planet bumi yang kita duduki ini sentiasa berputar ke arah kanan di paksinya sendiri. Bahkan, matahari kita sendiri sentiasa berpusing di atas paksinya ke arah kanan. Semua tabiat dan kelakuan planet serta matahari ini adalah hukum putaran semulajadi ke arah kanan dan proses ke arah kanan ini sama dengan TAWAF Umat Islam mengelilingi Kaabah.

slide121.jpg

5. Taufan, Puting Beliung dan Aliran Air:

Penulis mengajak para pembaca untuk memerhatikan taufan dan puting beliung dan taufan, anginnya berpusing dan bergerak ke arah kanan. Hukum ke arah kanan bersifatkan ketaatan. Putaran puting beliung ini sangat dahsyat dan kerana ketaatannya, pusingannya sentiasa ke kanan. Sifat ke kanan ini sering disifatkan sebagai putaran tawaf. Bukan itu sahaja, air dalam singki juga berputar ke arah kanan seperti Tawaf.

Tawaf itu sebenarnya mempunyai rahsia yang misteri, hanya Umat Islam sahaja yang mendedahkannya dan sudah tentulah rahsia kebaikan ini telah Allah abadikan di planet bumi iaitu dengan kehadiran Kaabah, di mana manusia mengelilingi dengan cara Tawaf.

slide-3.jpg

Sebagai penutup, penulis ingin kongsikan sebuah Hadis Rasulullah SAW yang bermaksud:

“…Islam mula tersebar dalam keadaan pelik dan asing,  dan Islam akan kembali asing pula, maka beruntunglah orang-orang yang asing. (Hadis Riwayat Muslim )

Wallahua’lam.

Sumber :

http://www.irfankhairi.com/blog/perniagaan/jam-tawaf-khasiat-dan-fungsinya-kepada-tubuh-badan-manusia-bahagian-1/

http://www.irfankhairi.com/blog/perniagaan/jam-tawaf-khasiat-dan-fungsinya-kepada-tubuh-badan-manusia-bahagian-2/

Jom beli jam tawaf Fateh Watches di : https://fatehwatches.com/shop/

2 Sep 2019 | 0 comments

Share This Story, Choose Your Platform!

Pin It on Pinterest

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop